Logo: Test kontaktannonser, kontaktförmedling, sexkontakter, singelresor, blind date, speed date

Den svenska Dejting-Experten

Den bästa jämförelsen av dejtingsajter för Sverige 2020

Date: 06. januari 2010

För fet för ett f**k?

Tusentals tjockisar stängdes av från datingsajt

Är du singel och har lagt ut lite efter julhelgerna? Lägg inte ut några nytagna bilder på internet bara. Dejtingsajten Beautiful People har stängt av flera tusen medlemmar – som blivit för tjocka.
På den internationella och omdebatterade dejtingsajten Beautifulpeople.com får bara snygga människor bli medlemmar. Men skönhet är tydligen en färskvara. 5 000 medlemmar tvingades efter julen att återansöka till sajten – efter att de lagt upp nytagna bilder där de ser ut att ha gått upp i vikt.

"Tjockisar ett hot"


Bara några hundra klarade nålsögat – som innebär att andra medlemmar får rösta om aspirantens utseende. Dejtingsajten som stänger ute "fula människor" uppger att de agerat efter klagomål från medlemmar. – Som affärsverksamhet sörjer vi förlusten av varje medlem, men faktum är att vi måste leva upp till våra medlemmars krav på skönhet, säger grundaren Robert Hintze, till Sky News. – Att låta tjockisar finnas på sajten är ett direkt hot mot vår affärsmodell och själva konceptet som Beautifulpeople grundar sig på.

Får inte förändras


– Människor kan vara storväxta och vackra, men det klär inte alla. Om du går ned och har storlek 38, rutor på magen och en smal fysik, då måste du fortsätta att se ut så eller räkna med en omvärdering, säger sajtens vd Greg Hodge. – Kom ihåg att det är våra medlemmars åsikter som gäller. De har den slutgiltiga och demokratiska rösten att välja vem som ska få vara med eller vem som ska uteslutas, säger Hodge. De flesta av dem som sparkades ut från dejtingsajten i januaristädningen kommer från USA, Storbritannien och Kanada.

Det är oklart om några svenskar rök från singelhimlen.

Fonte: aftonbladet.se

Nyheter om Nätdejting

Nyheter om nätdejting

Alla tips till nätdejting

Liknande teman:

datingtips
Dating tips
Detaljanalyser av sveriges bästa dejtingsidor

Detaljanalyser dejtingsidor
Bästa dejtingsidor: strukturer medlemskap, profiler, ...

 

Alla dejtingsajter
från A-Ö

Listan med alla testresultat från A-Ö

Top