Logo: Test kontaktannonser, kontaktförmedling, sexkontakter, singelresor, blind date, speed date

Den svenska Dejting-Experten

Den bästa jämförelsen av dejtingsajter för Sverige 2023

Date: 15. January 2018

Att lukta på din partners smutstvätt kan minska stress

Efter en lång och stressig dag på kontoret kan en kram och en kyss från din flickvän eller pojkvän vara en stor lättnad. Så varför inte använda den stressavlastaren som ett verktyg när du har det jobbigt?

En undersökning som nyligen genomfördes av University of British Columbia kom upp med en ny stressavlastare - men låt oss vara ärliga; den känns lite ofräsch.

Forskarna bjöd in 96 par till att delta i testet. Männen ombads att duscha med oparfymerad tvål och sedan ha en ny vit t-shirt på sig i 24 timmar. Därefter la man respektive t-shirts i frysen för att bevara männens lukt.

Damerna utförde den svårare delen av testet. De valdes slumpmässigt ut att lukta på en av de tre tröjorna: deras partners, en främlings och en ren, oanvänd t-shirt. Kvinnorna fick inte veta vilken av dessa de luktade på.

Sedan kom den stressiga delen. Kvinnorna var tvungna att göra en ansträngande jobbintervju framför personer som bedömde den, samt ett matteprov där de var tvungna att räkna bakåt i intervaller om 17, allt under en kameras vaksamma öga. Det låter kanske skrämmande (här får du förresten veta hur man lyckas med en jobbintervju).

Efter den stressiga upplevelsen luktade damerna på t-shirten igen och fick sedan koppla av för att lugna sig, medan forskarna gjorde några tester för att kontrollera deras stressnivåer.
Resultatet var att "majoriteten av kvinnorna upplevde en stressminskande fördel under förväntnings- och återhämtningsfaserna när de luktade på sin partners t-shirt", säger testledaren Marlise Hofer enligt Men's Health.

Så där har du det svart på vitt; bara att lukta på din partners använda kläder kan ha en stressavlastande effekt. Tyvärr har det inget att göra med skurkar på film som sniffar på andras underkläder, eftersom främlingars kläder inte ger samma effekt.

Det här är inte det första vi har hört om kroppsluktens effekt på senare tid. En ny dejtingapp använder sig av feromoner och DNA för att hitta din perfekta match och en dejtingapp i New York bad singlar att lukta på använda skjortor för att hitta sin perfekta matchning.

Källa: askmen.com

Nyheter om Nätdejting

Nyheter om nätdejting

Alla tips till nätdejting

Liknande teman:

datingtips
Dating tips
Detaljanalyser av sveriges bästa dejtingsidor

Detaljanalyser dejtingsidor
Bästa dejtingsidor: strukturer medlemskap, profiler, ...

 

Alla dejtingsajter
från A-Ö

Listan med alla testresultat från A-Ö

Top