Logo: Test kontaktannonser, kontaktförmedling, sexkontakter, singelresor, blind date, speed date

Den svenska Dejting-Experten

Den bästa jämförelsen av dejtingsajter för Sverige 2023

logo-test-kontaktannonserUpdated : 05/2023

Vi har undersökt:
Portaler med kontaktannonser

Sedan 2013 har antalet kontaktannonser på nätet i Sverige återigen ökat med en tredjedel. De portaler med kontaktannonser som vi har tagit upp, var kompetenta till att ta hand om rusningen. De har i särklass flest medlemmar och glänser med avancerade sökfunktioner och olika slags kontaktmöjligheter – exemplariskt!

Det uppmärksamma raderandet av falska profiler, god kundservice och snabb behandling av nya kontaktannonser har med tiden blivit en självklarhet, vilket tidigare inte var fallet.

Segrare i vårt test "Portaler med Kontaktannonser":

Match Sverige

#LoveYourImperfectionsLänk: www.se.match.com

Vare sig du är nybörjare inom dating eller redan en mer erfaren dating expert, så har du säkert hört eller läst om portalen Match.com. Webbplatsen räknas inte bara i Sverige till de mest populära dating portalerna; i hela världen har mer än 60 miljoner vuxna singlar valt Match.com.

Hur är det möjligt, och vad är det som gör just denna webbplats så speciell? För det första är Match.com ingen nykomling på marknaden;  ända sedan 1995 har sajten analyserat nordamerikanska singlars dating beteende. Därför kan Match.com möta sin internationella kundkrets behov, och man gör det med framgång. Match.com blir hela tiden allt populärare och företaget lockar singlar från 6 kontinenter.

Match.com erbjuder sina kunder en plattform där de kan mötas och underhållas. Det första du ska göra efter att du har registrerat dig, är att skapa din profil. Här finns det flera alternativ. Förutom flervalsfrågor, kan du också skriva korta texter om dig själv. Däremot kan du endast skicka och läsa meddelanden om du har betalat för ett premiummedlemskap. Detta gör Match till en plattform som är nästan helt fri från "fakes".

Testresultat:
5
Medlemmar:

580.000 svenskar
Du har tillgång till över 20 miljoner kontaktannonser från 6 kontinenter och på 18 språk

Män/kvinnor:

56 : 44

 • Match.com innehåller också kontaktannonser för homosexuella och lesbiska (cirka 5 %, varav de flesta är lesbiska, och det finns en lämplig sökfunktion tillgänglig)
Profilkvalitet:
5
Speciella funktioner:
5
 • Du har tillgång till internationella dejtingsajter och är inte begränsad till din region.
 • Fungerar på alla plattformar; dator, mobil och surfplatta. 30 % av medlemmarna utnyttjar möjligheten att kunna söka internationellt efter en partner!
 • För lite snabbt flirtande på mobilen, kan du ladda ner gratisappen från Match.com. Denna finns tillgänglig för Android och IOS.
Användning & design:
4
Aktivitet:
5
Sökfilter:
5
Gratistjänster:
 • Man kan lägga in en profil med foto
 • Söka bland medlemmarnas kontaktannonser
 • Man kan göra ett kostnadsfritt personlighetstest och lägga in resultatet på profilen
Avgiftsbelagda tjänster:

För att kunna flirta aktivt och svara på kontaktannonser måste man köpa ett abonnemang.

 • 6 månader = 104 SEK/mån
 • 3 månader = 139 SEK/mån
 • 1 månad = 209 SEK

Vill du hitta ett långsiktigt förhållande och en seriös partner?

Många singlar som söker ett fast förhållande, gör det på någon av de kända kontaktförmedlingar som de antagligen har sett på TV-reklamen. Dessa har vi naturligtvis också noggrant testat.

 
 

FirstDate.se

Världens finaste datingLänk: www.firstdate.se

Firstdate grundades 2006 och är en nordisk dejtingsajt med huvudkontor i Stockholm. Planen var att bli störst i Norden på nätdejting. Och de har lyckats bra; idag besöks Firstdate av cirka 125.000 singlar i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island dagligen.

Enligt sajten själv, träffar runt 70 % av de betalande medlemmarna en partner. Firstdate erbjuder också en träffgaranti, vilken innebär att du får pengarna tillbaka om du efter 6 månaders aktivt sökande inte har hittat någon som passar dig.

Det är enkelt att anmäla sig, du behöver inte fylla i 100 frågor eller göra ett personlighetstest som på vissa andra sajter. Men det innebär också att du även får mindre information om andra medlemmar. Bara betalande medlemmar kan kontakta andra och vill du avsluta ditt Guldmedlemskap måste du säga till 30 dagar i förväg.

Testresultat:
4
Medlemmar:
125.000 online varje dag
cirka 1.4 miljon medlemmar i hela världen
Män/kvinnor:
55 : 45
Profilkvalitet:
4
Speciella funktioner:

Flirta i hela Skandinavien!

 • Du kan antingen söka efter singlar i Sverige, eller ta en titt på vad folk i resten av Skandinavien har för sig!

Flera sätt att kommunicera på!

 • "Hot or Not" se vilka singlar du tycker är optiskt tilltalande.
 • Chatt-bås, som erbjuder livechatt för 2 personer.
 • Lovemail Deluxe. Här kan du skicka flera meddelanden samtidigt i hela Skandinavien och se vilken reaktion du får.
Användning & design:
4
Aktivitet:
4
Sökfilter:
3
Gratistjänster:
 • Man kan lägga in en profil med profilfoto och upp till 10 bilder
 • Söka bland medlemmarnas kontaktannonser
 • Läsa inlägg i din ”gästbok”
 • Ladda upp dina favoritklipp från youtube eller gör en videopresentation av dig själv
 • Se hela 100-i-topp-listan
Avgiftsbelagda tjänster:
 • 12 månader = 99 SEK/mån
 • 3 månader = 199 SEK/mån

Zoosk Sverige

Smartare nätdejtingLänk: www.zoosk.com

Det sociala dejtingnätverket Zoosk är inte direkt någon hemlighet längre. Tvärtom! Här möts unga och ungdomliga singlar upp till 35 år och från överallt; för att flirta, chatta och ha kul.

60 miljoner singlar världen över loggar in på Zoosk, som är en av de största sociala dejtingscommunities som existerar. Däribland finns sedan starten cirka 270.000 svenska medlemmar online varje dag, och antalet nya registreringar i Sverige ökar stadigt. Medelåldern ligger på knappt 25 år för kvinnor och drygt 27 år för män.

2007 startade Zoosk.com som en ren Facebook-applikation. Idag finns det "Zoosker" i 60 länder; sajten är tillgänglig på 20 språk och sammanför världens singlar med varandra - inte bara via internet, utan numera även via den populära iPhone-appen. Och även om det nu är möjligt att använda Zoosk oberoende av Facebook, så föredrar vissa användare ändå förbindelsen mellan Zoosk och Facebook.

Testresultat:
3
Medlemmar:

270.000 svenskar online varje dag

 • 60 miljoner i hela världen.
 • Om du är inaktiv mer än 6 månader kommer ditt konto automatiskt att raderas.
Män/kvinnor:

58 : 42

Profilkvalitet:
3
Speciella funktioner:

Internationellt:

 • Den som vill flirta över gränserna är här på rätt plats, med 60 miljoner användare i hela världen

Matchingsfunktion ZSMS ("Zoosk Scientific Matching System"):

 • Självlärande system, som baseras på om du besvarar kontaktförslag med "JA" eller "NEJ", och som så småningom därav vet vad du söker

Zoosk.com för mobilen:

 • Ladda ner Zoosk på din mobil med internetanslutning och flirta var du än befinner dig!
 • Sedan vintern 2010 finns sajten också som gratis-App för de flesta smartphones
Användning & design:
3
Aktivitet:
4,5
Sökfilter:
4
Gratistjänster:
 • Ladda upp en personlig kontaktannons
 • Använda sökfunktionerna
Avgiftsbelagda tjänster:
 • 180 mynt = 158 SEK
 • 480 mynt = 316 SEK
 • 1800 mynt = 790 SEK

Matchmaking på nätet, ett alternativ till kontaktannonser:

Matchmaking

Vill du hitta ett långsiktigt förhållande och en seriös partner?

Många singlar som söker ett fast förhållande, gör det på någon av de kända matchmaking som de antagligen har sett på TV-reklamen. Dessa har vi naturligtvis också noggrant testat.

Watchlist för "Portaler med kontaktannonser"

Förutom testsegrarna i kategorin portaler med kontaktannonser, har vi genom våra undersökningar hittat ytterligare bra svenska sajter som vi har testat och nu håller ett öga på för att se om även dessa passar på topplistan.

» Fler bra svenska portaler med kontaktannonser

Kanske finner du här en portal för kontaktförmedling som passar för dig?

» [email protected]

Tillägg till kategorin ”portaler med kontaktannonser” år 2023:

När singlar tänker på nätdejting, då är det som regel portaler med kontaktannonser som de har i åtanke. Och inte undra på, eftersom mer än två tredjedelar av alla nätdejtare förlitar sig på just dessa. Till denna typ av portaler med kontaktannonser räknar vi dejtingsajter där du själv först sätter in en profil, innan du kan söka bland andra medlemmars kontaktannonser. "Marknadsplatser" på nätet för singlar; där man presenterar sig ungefär som på krogar och uteställen (i motsats till kontaktförmedling, där du behöver inte leta aktivt - men där du inte heller kan se andra singlar).

Kontakten sker via en privat chatt (med andra innehavare av kontaktannonser som är online) eller per e-post. Effektiva sökfunktioner gör att du idag snabbt får tillgång till andra kontaktannonser: i ditt område, online nu, med foto, ny profil...

Portaler med kontaktannonser är helt enkelt utvecklingen av de tidigare klassiska tidningsannonserna; varav cirka 100 000 nya tillkommer varje månad. 2006 var "hotet" av sociala nätverk som MySpace och Xing den viktigaste frågan hos dejtingsajternas chefer. Men risken har visat sig vara betydligt lägre än vad som först antogs och portaler med kontaktannonser blomstrar som aldrig tidigare. För vem letar efter en partner bland sina "vänner" på nätet? Alla singlar du tar kontakt med vet ju då genast allt om vänner och personlig bakgrund - redan innan den första dejten... Då föredrar man som regel hellre en personlig kontaktannons på ett annat ställe!

När det gäller portaler med kontaktannonser, kan vi efter de senaste årens utveckling fastställa följande: Även om många leverantörer till att börja med var lika stora, så är de som ligger i täten idag ganska dominanta. Detta är naturligtvis perfekt för dig; för om majoriteten av singlarna möts på ett fåtal portaler med kontaktannonser, då blir ditt sökande effektivare - särskilt om du vet vad du har för krav på den perfekta matchen.

Det mest populära alternativet till portaler med kontaktannonser är Matchmaking på nätet.Nyheter om kontaktannonser på nätet:


Titta gärna här för mer information om ämnet "portaler med kontaktannonser"

I vår stora guide med Insiderinformation:


Här kan du se vår detaljerade analys av Meetic.se, en portal med kontaktannonser.


Våra exklusiva intervjuer med operatörerna bakom Portaler med kontaktannonser

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Share!
+1
Top