Logo: Test kontaktannonser, kontaktförmedling, sexkontakter, singelresor, blind date, speed date

Den svenska Dejting-Experten

Den bästa jämförelsen av dejtingsajter för Sverige 2018

Date: 14. april 2017

Ha sex innan jobbet

I en ny studie med titeln "Från sovrummet till kontoret", hävdar forskare att man har upptäckt att sex innan jobbet bidrar till att förbättra en persons jobbprestation i 24 timmar. Samtidigt upplever personer som tar med sig jobb hem att det har negativa effekter på deras sexliv. Så lägg undan mobiltelefonen, kära du, och gå till sängs.

Över 150 par (heterosexuella, homosexuella och bisexuella) deltog i studien, som genomfördes av Universitetet i Oregon och Oregon State University. Varje morgon och kväll under en 2-veckorsperiod skulle paren ha sex och sedan rapportera om hur det påverkade deras dagliga liv.

Forskare upptäckte att personer som hade sex före jobbet rapporterade ett mer "positivt humör", vilket i sin tur resulterade i förbättrad arbetsprestanda och ökad arbetstillfredsställelse.

"Vi noterar ibland att vissa personer är "på så gott humör" men det visar sig att det verkligen kan vara en stor fördel och att vi bör uppmärksamma detta, säger forskare Keith Leavitt. "Att upprätthålla ett hälsosamt förhållande som innehåller ett hälsosamt sexliv hjälper anställda att känna sig lyckliga och engagerade i sitt arbete, vilket både gynnar de anställda och företaget de arbetar för."

Forskarna tror att anledningen till att personerna upplevde en uppgång i arbetsprestandan efter att ha haft sex på morgonen, kan bero på att under sex frigörs ämnen som oxytocin och andra neurokemikalier i hjärnan, vilket kan göra att man känner sig mer fäst vid sin partner.

“Sex hjälper våra kroppar att frigöra en cocktail av hormoner och endorfiner, såsom dopamin och oxytocin som förhöjer vårt humör, hjälper oss att koppla av och känna oss mer kärleksfulla med vår partner, säger sexologen Isiah McKimmie.
"Sex sänker också vår hjärtfrekvens, ökar vårt immunförsvar och kan hjälpa oss att sova bättre.”

Källa: queerty.com

Nyheter om Nätdejting

Nyheter om nätdejting

Alla tips till nätdejting

Liknande teman:

datingtips
Dating tips
Detaljanalyser av sveriges bästa dejtingsidor

Detaljanalyser dejtingsidor
Bästa dejtingsidor: strukturer medlemskap, profiler, ...

 

Alla dejtingsajter
från A-Ö

Listan med alla testresultat från A-Ö

Top