Logo: Test kontaktannonser, kontaktförmedling, sexkontakter, singelresor, blind date, speed date

Den svenska Dejting-Experten

Den bästa jämförelsen av dejtingsajter för Sverige 2019

Date: 14. oktober 2015

Korrekt stavning ger framgång vid sökandet efter en partner

I en studie som Match.com låtit genomföra visade det sig att 96 % av de tillfrågade kvinnorna tycker att grammatik är avgörande för ett förhållande.

Att stava rätt ger mannen trumf på hand!

På sitt sätt är det inte så konstigt egentligen. Föreställ dig att du skriver till en intressant kandidat och i svaret du får kryllar det av stavfel. Man skulle direkt fråga sig hur seriös han egentligen är i förhållande till motparten eller om han inte kan bättre? Match.com frågade därför ut sina medlemmar och det visade sig att 96 % (!) av de tillfrågade kvinnorna tyckte att det var osexigt om en man gjorde stavfel i sina meddelanden. Med utgångspunkt från detta kan man till och med utgå från att sannolikheten att få ett positivt svar för en manlig profil med två stavfel sjunker med 14 %.

Mer fakta

Utöver stavfel ska man även vara försiktig med förkortningar. Även om detta är vanligt när det gäller chattande, upplevs meddelanden med mycket förkortningar som 3,8 gånger mer opålitliga än meddelanden utan förkortningar. Det intressanta här är åter att detta gäller endast män, för när kvinnor av samma orsaker "dekorerar" sina profiler med stavfel, har det ingen inverkan på deras möjligheter att lyckas i jakten på en partner.

Källa: Dailymail

Nyheter om Nätdejting

Nyheter om nätdejting

Alla tips till nätdejting

Liknande teman:

datingtips
Dating tips
Detaljanalyser av sveriges bästa dejtingsidor

Detaljanalyser dejtingsidor
Bästa dejtingsidor: strukturer medlemskap, profiler, ...

 

Alla dejtingsajter
från A-Ö

Listan med alla testresultat från A-Ö

Top