Logo: Test kontaktannonser, kontaktförmedling, sexkontakter, singelresor, blind date, speed date

Den svenska Dejting-Experten

Den bästa jämförelsen av dejtingsajter för Sverige 2020

Date: 31. juli 2015

Därför får "cougars" får toppjobben:
det är sannolikare att kvinnor som dejtar yngre män får en framgångsrik karriär

Intressant! Enligt en studie säger s.k. ”cougars” (kvinnor mitt i livet) oftare vad de vill och är mer framgångsrika på sitt jobb.

Forskningen tyder på att det mer sannolikt att kvinnor som dejtar yngre män har toppjobb.

Dessa cougars har mer framgångsrika karriärer, är mer öppna med vad de vill ha och mer benägna att ta första steget i förhållandet till en man, enligt en enkät genomförd bland nätdejtare.

Hälften av kvinnorna som hade en relation med en yngre man hade också en högre chefsbefattning. Som jämförelse kan vi nämna att endast 33 % av toppjobben går till kvinnor totalt sett, enligt officiell statistik.

Man tror att denna skillnad kan förklaras av det ökade självförtroende kvinnor får genom att dejta "toyboys" – eftersom fyra av tio av tillfrågade cougars uppgav sig ha "mycket gott självförtroende".

Runt 65 procent sa att de brukade vara den som först tog kontakt med män, och vänder därmed upp och ner på invanda föreställningar om att det är männen som uppvaktar kvinnorna och inte tvärtom.

Majoriteten av dem som ingick i undersökningen, uppgav att de var lika intresserade av att hitta sex som kärlek i framtida relationer. Män som intervjuades i en liknande enkät var däremot mindre benägna att erkänna detta.

Ägaren av nätdejtingtjänsten, Mike Bandar, kommenterar: "Det är verkligen fantastiskt att se att undersökningen visar att hand i hand med mer romantisk lycka, följer ofta även ökad karriärframgång."

Källa: DailyMail

Nyheter om Nätdejting

Nyheter om nätdejting

Alla tips till nätdejting

Liknande teman:

datingtips
Dating tips
Detaljanalyser av sveriges bästa dejtingsidor

Detaljanalyser dejtingsidor
Bästa dejtingsidor: strukturer medlemskap, profiler, ...

 

Alla dejtingsajter
från A-Ö

Listan med alla testresultat från A-Ö

Top