Logo: Test kontaktannonser, kontaktförmedling, sexkontakter, singelresor, blind date, speed date

Den svenska Dejting-Experten

Den bästa jämförelsen av dejtingsajter för Sverige 2020

Date: 12. maj 2015

Sanningen bakom profilbilder

Många som använder sig av nätdejting verkar nästan komma från en modellkatalog. Det bjuds på en rad mycket optimerade bilder, som endast presenterar det bästa av personen ifråga. Men hur äkta och attraktiva dessa män och kvinnor verkligen är, anser man sig nu med hjälp av en undersökning kunna fastställa.

Har nätdejting blivit som ett konstgalleri?

Sedan införandet av dejtingappar, kan man numera söka efter en partner var man än befinner sig. Varje användare kan utan problem ta en titt på många olika profiler per minut, och sedan skicka tillbaka dem ut i nätrymden igen med ett klick. Hur kan man då marknadsföra sig som intressant? Ja, det stämmer - med hjälp av redigerade bilder! Ändå har denna metod en stor nackdel, eftersom du sällan får reda på om andra användare verkligen gillar din skapelse!

Män förlitar sig även på redigerade bilder

De 305 deltagarna i undersökningen var 17-36 år och fick betygsätta profilbilder av det motsatta könet, varav det fanns två versioner av varje person. Den första var en naturligt exponerad bild, och den andra versionen hade man lagt ett speciellt ljus på och piffat till med extra makeup. Resultatet var intressant. Både männen och kvinnorna tyckte att bilderna med extra ljus och makeup var mer attraktiva och tilltalande, men till skillnad från kvinnorna ansåg männen också att de redigerade bilderna gav ett trovärdigt intryck. Enligt Rory McGloin, som ledde undersökningen, är förhållandet mellan förtroende och nätdejting ganska intressant, eftersom redigerade bilder faktiskt till viss del lurar den potentielle partnern. Men det avskräcker inte män från att dejta en kvinna, även om sannolikheten är hög att kvinnan ifråga inte riktigt överensstämmer med bilderna.

Källa: kurier. at

Nyheter om Nätdejting

Nyheter om nätdejting

Alla tips till nätdejting

Liknande teman:

datingtips
Dating tips
Detaljanalyser av sveriges bästa dejtingsidor

Detaljanalyser dejtingsidor
Bästa dejtingsidor: strukturer medlemskap, profiler, ...

 

Alla dejtingsajter
från A-Ö

Listan med alla testresultat från A-Ö

Top