Logo: Test kontaktannonser, kontaktförmedling, sexkontakter, singelresor, blind date, speed date

Den svenska Dejting-Experten

Den bästa jämförelsen av dejtingsajter för Sverige 2020

Date: 14. december 2014

Att mysa betyder bättre sex – visar resultat från en ny studie


Goda nyheter alla mysälskare: Vetenskapen bekräftar nu din känsla av att ligga sked efteråt kanske är den bästa delen av sexet.

 

I vad som kanske får klassas som årets bästa studie, avslöjar en rapport i tidskriften ”Archives of Sexual Behavior”, som lyftes fram denna vecka av ”Science of Relationships“, att par som myser efter sex ofta känner sig nöjdare med sitt sexliv och med sin relation. Faktum är att myset efter sexet var mer betydelsefullt för sexuell och relationsmässig tillfredsställelse än förspelet och längden på sexakten.

Studien: I det första av två experiment, lät forskarna 335 män och kvinnor i kärleksrelationer besvara en enkät om sin sexuella tillfredsställelse, hur lyckliga de kände sig i relationen, om deras sovrumsvanor och mysfrekvens i syfte att upptäcka mönster och korrelationer. I en andra enkät gick man ett steg längre när det gällde att undersöka parens dagliga vanor. Varje dag under tre veckor fick 101 par svara på frågor om sina sexliv, vilka vanor de har när det gäller att mysa efter sex och hur tillfredsställda de känner sig i sin relation.

Studien visade att de par som ägnade mer tid åt att mysa och visa varandra tillgivenhet efter sexakten också var mer sexuellt tillfredsställda. Och att lyckokänslan höll i sig även efter mysstunden: för dem som varje dag hade förmånen att få mysa med sin partner under treveckorsstudien var den upplevda tillfredsställelsen med relationen bestående även tre månader senare.

Så varför är myset så viktigt för sexet?

Vetenskapsmän ser på myset som en ”positiv belöning efter sex”. Studiens medförfattare Amy Muise förklarade för Women’s Health Magazine: "Eftersom upplevelsen får oss att må bra är det mer sannolikt att vi vill göra det igen, och samtidigt kommer vi varandra närmare .” Mys kan också ha en positiv inverkan på vår mentala och fysiska hälsa. Studier har visat att kramar kan minska stress, ångest och depression samt stärka immunsystemet.

En annan ny studie fann att par som sover närmare varandra tenderar att vara lyckligare än de som inte gör det.

Slutsatsen? Att det finns goda skäl till varför du vill ligga sked med din pojkvän eller flickvän efter sex – och att vetenskapen rekommenderar att du fortsätter med det.

Nyheter om Nätdejting

Nyheter om nätdejting

Alla tips till nätdejting

Liknande teman:

datingtips
Dating tips
Detaljanalyser av sveriges bästa dejtingsidor

Detaljanalyser dejtingsidor
Bästa dejtingsidor: strukturer medlemskap, profiler, ...

 

Alla dejtingsajter
från A-Ö

Listan med alla testresultat från A-Ö

Top