Logo: Test kontaktannonser, kontaktförmedling, sexkontakter, singelresor, blind date, speed date

Den svenska Dejting-Experten

Den bästa jämförelsen av dejtingsajter för Sverige 2020

Date: 04. mars 2014

Singlar spenderar miljarder på dejting

Svenska singlar spenderar hela två miljarder kronor varje år på dejting. I genomsnitt lägger en svensk, aktivt dejtande, singel 3 000 kronor per år på dejter. Ännu mer om de även är medlemmar på en dejtingsajt.

Enligt en ny studie från Match.com spenderar vi svenskar tredje mest i världen på våra dejter, 495 kronor. Endast Norge och Nederländerna spenderar mer. I Norge kostar en genomsnittlig dejt 736 kronor.

Undersökningen visar att cirka åtta miljoner dejter sker varje år i Sverige och att en person som dejtar aktivt går på cirka tolv dejter om året.

En person som dejtar aktivt, alltså går på minst en dejt i halvåret, lägger i genomsnitt 2 992 kronor per år på sitt dejtande. Den största utgiften är underhållning, restauranger och barer som står för i genomsnitt 1 933 kronor per år. Därefter lägger svenskarna i genomsnitt 391 kronor på kläder inför dejten, 256 kronor på transport, 143 kronor på presenter, 130 kronor på besök till frisören och skönhetssalongen samt 56 kronor på preventivmedel.

I undersökningen framgår däremot inte hur mycket svenskarna lägger på dejtingsajter om året. De flesta dejtingsajter erbjuder visserligen ett gratis medlemskap, men vill du använda funktioner som att kommunicera med andra medlemmar måste du betala. Exempelvis kostar ett medlemskap på Match.com 299 kronor för en månad, 597 kronor för tre månader och 894 kronor för ett halvår. Något som i det billigaste fallet skulle ge en beräknad årskostnad på ytterligare 1 788 kronor.

Bron: gp.se

Nyheter om Nätdejting

Nyheter om nätdejting

Alla tips till nätdejting

Liknande teman:

datingtips
Dating tips
Detaljanalyser av sveriges bästa dejtingsidor

Detaljanalyser dejtingsidor
Bästa dejtingsidor: strukturer medlemskap, profiler, ...

 

Alla dejtingsajter
från A-Ö

Listan med alla testresultat från A-Ö

Top