Logo: Test kontaktannonser, kontaktförmedling, sexkontakter, singelresor, blind date, speed date

Den svenska Dejting-Experten

Den bästa jämförelsen av dejtingsajter för Sverige 2020

Date: 13. februari 2014

 

Jakten på partner ökar inför alla hjärtans dag

Om en vecka är det alla hjärtans dag och på dejtingsajterna pågår en kamp mot klockan för att hitta en partner. – Vi ser en 20-procentig ökning av aktiviteten så här års, säger Michael Bæk på C-date.


Det är högsäsong i dejtingbranschen. Aktiviteten börjar öka redan inför jul, ökar ett steg till under semesterdagarna därefter och fortsätter på högvarv under vintern fram tills alla hjärtans dag. – Det är en väldigt tydlig tendens i de nordiska länderna, vintern är längre och kallare så folk går online i stället säger Michael Bæk, marknadsansvarig för de nordiska länderna på C-date.

Fler registrerar sig

Fler registrerar sig, de som redan är registrerade har en högre grad av inloggningar och de som är inloggade skickar fler meddelanden till varandra. – Men vad de gör när de loggar ut det kan vi inte följa, skämtar han.

De nordiska användarna sticker ut på flera sätt gentemot dejtingsugna i andra länder. De senaste åren har pumatrenden fått ett starkare genomslag, kvinnorna har blivit mer explicita vad gäller sina sexuella preferenser. "50 nyanser av honom" har gjort avtryck.

Mer acceptabelt att leka

Män har å sin sida vågat börja göra större avsteg från den traditionella mansrollen, många kan tänka sig partners i andra åldrar än sin egen, inte sällan äldre.– Överhuvudtaget har det blivit mer acceptabelt att leka med rollerna, det måste inte vara hardcore BDSM utan kan vara lite lekfullt, säger Michael Bæk.Kärnanvändarna på C-date är i åldern 30 till 40 år och de har inte bråttom att binda sig. - Många har gift sig vid 30, skilt sig vid 40 och vill leka lite innan de stadgar sig igen. Man vill inte gå på klubbar utan väljer ett tryggare sammanhang att lära känna nya kontakter.

Bron: expressen.se

Nyheter om Nätdejting

Nyheter om nätdejting

Alla tips till nätdejting

Liknande teman:

datingtips
Dating tips
Detaljanalyser av sveriges bästa dejtingsidor

Detaljanalyser dejtingsidor
Bästa dejtingsidor: strukturer medlemskap, profiler, ...

 

Alla dejtingsajter
från A-Ö

Listan med alla testresultat från A-Ö

Top