Logo: Test kontaktannonser, kontaktförmedling, sexkontakter, singelresor, blind date, speed date

Den svenska Dejting-Experten

Den bästa jämförelsen av dejtingsajter för Sverige 2021

Date: 14. september 2011

Specialiserade dejtingsajterna

Dejting för norrlänningar, för karriärister, för 40-plussare


De specialiserade dejtingsajterna poppar upp överallt. Och vi blir allt mer kräsna i våra val, enligt trendanalytikern Ida Hult.

Men stämmer det verkligen att lika barn leka bäst?

– Att vi vill specialisera oss när det gäller dejtandet hänger ihop med livet i övrigt, folk vill hitta en gemensam livsstil med gemensamma projekt och intressen, och det är en trend som ser ut att hålla i sig, säger Ida Hult.

Nätdejting är ett av de absolut vanligaste sätten att träffas på och sajterna blir mer och mer specialiserade: För singlar med barn, för högutbildade, för 60-plussare och för sportintresserade bland annat.

– Det är ett sätt att göra ett urval som vi inte har haft tillgång till tidigare, säger Ida Hult.

Samma livsstil


Längre fram i relationen ser hon fördelar med att man från början har något gemensamt.

– Om man tittar på familjetrender var det tidigare så att man inte gjorde någonting speciellt under familjebildaråren. I dag handlar det mycket mer om utmärkande livsstilar. Man är en ekofamilj, sportfamilj eller resande familj till exempel. Då är det ju bra om man specificerar urvalet av partner så att man vill samma sak, säger Ida Hult.

Aftonbladets relationsexpert, legitimerade psykologen och psykoterapeuten Eva Rusz, ser också fördelar med att urvalet av partners begränsas genom inriktade sajter.

Lätta att hitta


– De flesta parrelationer handlar om att lika barn leka bäst, har man en specialsajt blir det lättare att hitta någon med samma intressen eller samma livssituation.

Men hon höjer ändå ett varnande finger.

– Det finns en risk att folk målar upp en bild av sig själva för att passa in på den specifika sajten och tillskriver sig egenskaper som de kanske inte alls har.

Hon påpekar också att det är skillnad på vem man är och vad man gör.

Temperamentet viktigt


– Du kan träffa någon som spelar golf precis som du, men som känslomässigt är på en annan planet. Många sajter borde ta mer hänsyn till hur man är formad som person, vad man har för temperament med mera och matcha så att folk kompletterar varandra, säger Eva Rusz.

Ida Hult menar att de specificerade sajterna är ett exempel på att vi är mycket kräsna i dag och i allmänhet ställer för höga krav på livet.

– Vi lever i ett konsumtionssamhälle och har en hög kravspecifikation. Tyvärr blir det lite så att man konsumerar dejter snarare än att det leder till en seriös relation, nästan som när vi e-handlar: Vi svarar på mejl, skickar mejl och man kan alltid hitta någon annan, någon bättre, säger Ida Hult.

Sätt gränser


Men det går att undvika hetsen och ge dejtandet en riktig chans.

– När man tar steget till att börja ses och känner att det finns ett intresse går det en gräns, då kan man be om exklusivitet; att den andra inte dagen därpå springer och träffar nya personer. Gör man det har man inte tid att ta in varandra ordentligt. Det blir inte bra om man ägnar sig åt tre personer samtidigt, säger Eva Rusz.

Specialiserade dejtingsajterna: Dejting för karriärister, för 40-plussare...

Fonte: aftonbladet.se

Nyheter om Nätdejting

Nyheter om nätdejting

Alla tips till nätdejting

Liknande teman:

datingtips
Dating tips
Detaljanalyser av sveriges bästa dejtingsidor

Detaljanalyser dejtingsidor
Bästa dejtingsidor: strukturer medlemskap, profiler, ...

 

Alla dejtingsajter
från A-Ö

Listan med alla testresultat från A-Ö

Top