Logo: Test kontaktannonser, kontaktförmedling, sexkontakter, singelresor, blind date, speed date

Den svenska Dejting-Experten

Den bästa jämförelsen av dejtingsajter för Sverige 2023

Här kan du komma igång med Speed Dating/Blind date
2
Priser från 149,00 SEK/mån
5
Priser från 79 SEK/mån
3,5
Priser från 79 SEK/mån

Allt du behöver veta om Speed Dating & blind date i Sverige:

Blind date eller speeddating passar kanske inte för alla. Det skiljer sig väldigt från de föreställningar som de flesta av oss har. Vid blind date och speeddating handlar det ju inte om en klassisk dejt. Här hittar du inte först en intressant profil på någon av de många dejtingsajterna, du pratar inte först i telefon med föremålet för din uppmärksamhet och det leder inte till en första dejt...


Speeddating i Sverige

Det speciella med blind date och speeddating är att det handlar en ren dejting utanför nätet och att det som regel sker inom ramen för så kallade singelparties. Det finns naturligtvis också portaler, vilka med korta samtal med webbkamera bedriver en slags speeddating, men dessa bör du helst avnjuta med försiktighet. I vissa av våra tester fanns det män och kvinnor som använder sig av den korta samtalstiden för att visa upp olika kroppsdelar. Men detta har egentligen ingenting gemensamt med "riktig" blind date och speeddating.

Speed Dating & Blind date då och nu

Denna typ av evenemang har i princip alltid funnits. Även för hundra år sedan, utnyttjade societeten dansevenemang för att "gifta bort" singlar. Under åren har detta förändrats. De yngre träffades i barer och fick varje gång ta mod till sig för att börja prata med en intressant person, eller så tog man kontakt med varandra på dansgolvet till heta rytmer. Blind date och speeddating är i grunden bara ett organiserat möte och ska i princip ske utan att man behöver vara nervös för det första steget (att ta kontakt).

Speed Dating och blind date i Sverige hur fungerar det

Dessa evenemang sker i allmänhet enligt ett speciellt schema. Arrangören försöker i förväg att skapa en rättvis balans mellan könen. Vanligtvis kan det vara svårt att hitta exakt 50 % kvinnor och 50 % män för blind date och speeddating. Arrangören bestämmer sedan en tidsperiod (minuter) under vilken paren får känna varandra. Därefter måste både mannen och kvinnan byta dejtpartner. Du kan hitta denna typ av evenemang i alla större städer i Sverige. Ta en titt i den lokala pressen eller på nätet, för att ta reda på när och var nästa blind date eller speeddating arrangeras. Om denna typ av dejting inte är intressant för dig, eftersom urvalet av potentiella partners är för lågt eller ett sådant evenemang tråkar ut dig, kan du ta en titt på våra testsegrare inom nätdejting.

Letar du efter något annat?

Då ska du läsa vårt test med alla detaljer om antalet användare, priser, etc ...
Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Share!
+1

Tillägg till kategorin "dejtingsajter för speeddating och blind date":

Redan under mitten av 90-talet etablerade sig de första dejtingsajterna för blind date på nätet. Vid en blind date har du möjlighet att träffa likasinnade singlar i verkliga livet och i en avslappnad atmosfär. Många kan tycka att det är jobbigt att själva ta kontakt på nätet, och den biten faller alltså bort vid en organiserad blind date.

Nackdelen är att du inte har någon större inverkan på vem du kommer att träffa vid en blind date eller på speeddating. Men oftast passar åtminstone åldern bra. Vi rekommenderar därför blind date evenemang som fokuserar på vissa ämnen, som till exempel "blind date för golfare" eller "blind date med vinprovning". Sannolikheten att man har något gemensamt är helt enkelt högre - och de olika typerna av singelevenemang kan även säga något om den sociala statusen (singel-golf...), och den är ofta särskilt viktig vid sökandet efter en partner.

Rent allmänt rekommenderar vi därför att du har en avslappnad inställning till nästa blind date eller speeddating: se fram emot en kul kväll med trevliga människor, titta runt och kolla läget, ställ en massa frågor. Kanske är ingen som är där något för dig, eller kanske hittar du ett par potentiella sportpartners eller rent av någon som verkar intressant. Vem vet? Ett evenemang med speeddating eller blind date är i alla fall roligare än att sitta hemma och se på TV. Resten tar slumpen hand om (eller ödet). Så var avslappnad och sök inte desperat efter kärleken!

Detta gäller förresten inte bara för blind date / speeddating, utan också för singelresor. På dejtingsajter i kategorin portaler med kontaktannonser eller kontaktförmedling på nätet är du dock själv ansvarig för dina dejter – och kan naturligtvis även själv bestämma vem du vill träffa…

Lycka till med din speeddating eller blind date!

Top